Träna bäckenbotten även under graviditeten


Glöm inte!
Vi får ofta veta efter förlossningen att det är viktigt att träna bäckenbotten, MEN:
Forskning visar att gravida kvinnor utan urininkontinens kan minska risken för urininkontinens under senare delen av graviditeten (då magens tyngd ökar pressen mot bäckenbotten, samt hormonpåslag som påverkar vår bindväv) med 62% om de tränar bäckenbotten under graviditeten. Vidare visar forskning att kvinnor som bäckenbotten-tränat under sin graviditet minskar risken med 30% att få urininkontinens 6 månader efter att barnet är fött. Detta är något som ALLA kvinnor borde få möjligheten att känna till! Tagga någon du känner som borde få veta vikten av detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: